26.9.12

סקירה - נקסוס 7 הטבלט של גוגל




נקסוס 7

בשנה שעברה כאשר נראה היה שהשוק של הטאבלטים של אנדרואיד על סף קריסה אמזון פרצו לשוק עם טבלט שבסה"כ היה לא ממש מוצלח אבל הייחוד שלו היה המחיר, טבלט איכותי יחסית באיזור ה-200$ , השוק הגיב בשמחה וברבעון האחרון של 2011 אמזון הצליחה למכור לא מעט מכשירים. שוק הפרמיום שייך כרגע די בוודאות לאייפד ובצדק. למרות איכות החומרה אפל הצליחה לשמור את האייפד מהדגם הנמוך ב-500$ מה ששבר את שוק הפרמיום לאנדרואיד.
מסתבר שהרבה אנשים לא מוכנים להוציא סכום כזה גם אם התמורה לכסף טובה וכאן נפתחה הדלת להזדמנות שנייה.
אמזון הוכיחה שאם מכים באפל במחיר אז יש שוק גדול שניתן להתחבר אליו. גוגל אחרי אכזבות חוזרות ונשנות מהמכירות של השותפות החליטו להוציא טאבלט דגל משל עצמם, הם פנו לאסוס שהיו כמעט היחידים שהצליחו גם לייצר חומרה איכותית וגם לשמור את המחיר ברמה סבירה, והנה לפניכם התוצאה, הנקסוס 7.
האם הנקסוס 7 הצליח במקום שקודמיו נכשלו? האם תג המחיר יעזור במקום שאין אפליקציות מספיקות?
האם היכולת לייצר טאבלט עם מעבד עם 4 ליבות ב-200$ יכול לבצע שינוי בשוק? על כל זאת בסקירה שלפניכם.





 החומרה:

החשש הכי גדול בקנייה של טבלט "זול" זה שהחומרה לא תספק את הסחורה, אחרי שהשוק הוצף בטבלטים זולים עם איכות עלובה כל מי ששקל את הנקסוס 7 היה מודאג מהאיכות. למזלם של גוגל ואסוס גם ל- Nvidia היה אינטרס גדול מאד להשיק טבלט מצליח עם הצ'יפ שלהם אחרי שהניסיונות הקודמים שלהם היו פושרים במקרה הטוב. כל זה מוביל את הנקסוס 7 לצאת עם מעבד טגרה 3 עם 4 ליבות, אותו מעבד שקיים בטלפונים מתקדמים כדוגמת HTC one X .זה  מעבד שמסוגל בקלילות לעמוד במשימות של טבלט 7 אינץ' ללא קושי ואכן הנקסוס 7 מציג זמן תגובה מצוין ותחושה שנושא הביצועים מאחורינו ( גם תודות לתוכנה אבל על זה בהמשך).
הנקסוס 7 מגיע עם מסך IPS איכותי מאותו סוג שיש באייפד ובטרנספורמר פריים. המסך מגיע עם רזולוציה של 720P מה שהיה אחד מהדברים היותר מאכזבים בגלקסי טאב 2 . המסך של הנקסוס חד עם עושר צבעים מצוין ובחלק הזה בהחלט אין תלונות.
העיצוב של הנקסוס 7 די סתמי, עוד מלבן שחור וחסר אישיות, דווקא הגב שלו שכוסה בחומר גמיש ונעים להחזקה הוא ההפתעה היחידה לטובה בעיצוב. בסה"כ הנקסוס 7 לא יזכה בשום פרס עיצוב אבל זה שהחברה של גוגל טובים יותר בפונקציונליות מאשר בעיצוב זה לא חדש.
הנקסוס 7 מגיע עם סוללה של 4325 mah מה שאצלי הגיע בקלות ל-7 שעות של ניגון וידאו כאשר הטבלט מחובר לאינטרנט ומסנכרן מייל. בטיסה כאשר האינטרנט מנותק אולי ניתן להגיע ל-9 שעות ניגון וידאו HD שגוגל טוענת במפרט. בסה"כ אין מה להתלונן הטבלט צולח בקלות יום שלם לא משנה מה אתם עושים איתו בתנאי שאתם לא מנגנים וידאו כל היום בלי הפסקה.
למרות שאני לא חסיד גדול של הטגרה 3 כפי שאתם יכולים לקרוא בסקירה של הטרנספורמר פריים  לינק
אחת מהתכונות הנהדרות שכן יש לו זה שכאשר המסך כבוי והטבלט עובר למצב של חיסכון אנרגיה הוא ממש חי על אדי סוללה, הגעתי ליותר מ-4 ימים רצוף כאשר עוד נותר לי 50% מהסוללה עד שנמאס לי לחכות שהסוללה תיגמר.
אחד מהדברים שאני מאד לא אוהב בטבלטים של סמסונג זה החיבור היחודי שהם העתיקו מאפל, כנ"ל לגבי הטרנספורמר פריים של אסוס, אבל גוגל כמו גוגל יודעים מה אנשים טכניים רוצים וכמו ב-"זום" גם בנקסוס 7 החיבור הוא  Micro USB סטנדרטי מה שאומר שלא צריך לקנות כבלים ספייר ולא צריך לשבור את הראש כדי לחפש מישהו עם כבל טעינה בעת חירום. אמנם החיבור של הטבלט רץ על מתח גבוה מהרגיל ( 2 amper ) אבל עדיין ניתן להחזיר לו אנרגיה די מהר גם עם מטען רגיל.

עם הדברים הטובים שגוגל מביאים מגיעים גם הדברים הרעים שאנחנו רגילים מטלפוני הנקסוס, מצלמה קדמית בלבד ודי גרועה. אין חריץ הרחבה דבר שלאנשים שלא חיים בארה"ב ויכולים לחיות בסטרימינג יכול להיות דיל ברייקר לגבי הטאבלט.
בניגוד לטלפון טבלט בהחלט צריך להיות המקום שבו רואים סרטים וסדרות ובנקסוס בשני הגדלים גם 8 וגם 16 גיגה אין הרבה מקום. הספיקר של הנקסוס גם די חלש, לעומתו הספיקר בגלקסי טאב 2 הרבה יותר איכותי והרבה יותר חזק. נכון שניתן להקשיב באוזניות אבל אז זה אומר שלא נשמע את הטלפון מצלצל, בניגוד לטלפונים אי אפשר להישאר זמין כאשר משתמשים בטבלט ומתנתקים מהעולם.
שקע האוזניות למטה כמו באייפון 5 מה שלדעתי זה פשוט עיצוב גרוע, תמיד כאשר אני ניגש להוציא אותו מהכיס הוא הפוך ממה שנוח לי.
בסה"כ  החומרה מאד איכותית למרות שמאד חבל לי שאין גרסה עם חיבור סלולרי. זהו טבלט מהיר עם מסך מצוין וביצועים מהשורה הראשונה גם עבור המחיר הנמוך יחסית וגם בכלל.
המשקל של 340 גרם הופך אותו לקל בהרבה לקריאה מאשר טאבלטים של 10 אינץ' גם אם יש להם מסך רטינה מדהים.






מערכת הפעלה,תוכנות ומשחקים

הנקסוס 7 מגיע עם אנדרואיד בגרסה 4.1  וכמו כל נקסוס יקבל עדכונים ראשון ולפני כל טאבלט אחר בשוק, מה שבהחלט חוסך את הדרמות של "מתי נקבל עדכון" שמציפות כל פורום אנדרואיד רענן.
אנדרואיד 4.1 מגיעה עם שיפורים מאד דרמטיים בביצועים וחוויית השימוש, השינוי הוא בעיקר במעבר בין מסכים ובדפדוף.
גוגל קוראים לשיפור הזה Project butter , הווה אומר שהחווייה חלקה כחמאה. רוב הזמן זו אכן התחושה בשימוש אבל לא תמיד.
מלבד שיפורי הביצועים גוגל כנראה גם החליטה שאם אין לה דרך הוגנת להכריח אותנו להפעיל את שירותי המיקום בטלפונים ובטבלטים שלנו אז היא תלך בכיוון ההפוך (ספקולציה נטו כמובן).
גוגל השיקה את שירות ה- Google now שזה בעצם הרחבה של מנוע החיפוש שלה על הטאבלט, כיוון שלגוגל יש גישה ליומן ולמיקום היא יכולה להבחין לבד למשל שיש לך טיסה בשעה 6 ואתה במרחק שעה נסיעה משדה התעופה ולהזכיר לך לצאת לדרך. יש שיגידו שזה די קריפי ויש שיתמוגגו מנחת מהשירות המצוין. בנוסף גוגל שמה לב לקבוצות הספורט שאתה אוהב ושאר תחומי עניין ומציגה להם כרטיסיות. רוב הזמן מצאתי את השירות גימיקי בלבד. הטרייד אוף של מיפוי חיי עבור גוגל בשביל כמה חסדי נוחיות קטנים לא נראה לי כזה מלהיב.

מצב האפליקציות הוא מעניין, מצד אחד בהשוואה מול כמות היישומים של אפל לטבלטים גוגל שנות אור מאחור.
מצד שני טאבלט של 7 אינץ עובד טוב לגובה ולכן מריץ די טוב יישומי טלפון. טלפונים מאז הגלקסי נקסוס ועד הגלקסי אס 3 כבר מריצים רזולוציה של 720P  אז יש לתוכנות נפוצות תמיכה מלאה ברזולוציה של הנקסוס 7. מה שנותן לנקסוס 7 שפע של יישומים נוחים שנראים מצוין בגודל מסך שלו.  בשנה שעברה  הגיעו הרבה יישומים חשובים לחווית הטבלט לאנדרואיד, כיום ניתן להשתמש ביישומים מצוינים כמו flipboard,  zite או imdb על הנקסוס 7 בלי תחושה של אפליקציית טלפון מתוחה.
עושר היישומים רחוק מאד מהאייפד בכל מה שמדובר על עריכת וידאו ועריכת תמונות, באייפד יש יישומים מופתיים של אפל ואפילו avid לעריכת וידאו בעוד שבאנדרואיד המצב עדיין גרוע.
גוגל רכשו כמה בתי תוכנה שמתמחים בעניין לאחרונה, ניתן לקוות ששינויים גדולים בדרך.
חוויית הגלישה באינטרנט שופרה עם דפדפן הכרום והסינכרון שלו לדסקטופ אבל עדיין קשה להגיד שממש כיף לגלוש במסך 7 אינץ', בעיני זו עדיין חווייה פחותה משמעותית מאשר הטבלטים הגדולים יותר, כמו להשתמש בנטבוק של 10 אינץ', זה אולי אמור להיות אותו דבר אבל זה פשוט לא נוח.

בחצי שנה האחרונה משחקים כמו נובה 3  Dead trigger , renaissance blood THD ו- Beach buggy blitz הגיעו לרמת ביצוע ואיכות גרפית באנדרואיד שלא נופלת מהאייפד. אני חייב לציין שהייתי מאד סקפטי אבל בהחלט הופתעתי לטובה מאיכות המשחקים ומהשיפור.
חבל עדיין שמשחקים מובילים כמו fieldrunners 2 יוצאים עדיין לאפסטור של אפל הרבה לפני האנדרואיד
ומותירים אותנו בציפייה. בסה"כ המצב הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני שנה אבל עדיין טעון שיפור.

שימוש נרחב נוסף של טבלטים הוא כקורא ספרים, הנקסוס 7 הוא טבלט מצוין לקריאה, הוא קל משקל ועם מסך חד וברור. יישום "עברית" של ידיעות וסטימצקי נראה עליו מצוין ומאפשר לקרוא ספרים בעברית בנוחות. בניגוד לטבלטים אחרים הגב שלו מחוספס מספיק כך שלא יחליק לכם מהיד.
המסך עדיין לא מאפשר קריאה נוחה באור שמש בחוץ, השמש היא עדיין נחלתם הכמעט בלעדית של טבלטים עם טכנולוגיית E-ink .



עברית ופריצות

כמו שגוגל הבטיחה בהשקה עברית הפכה לשפה נתמכת רשמית. ניתן לחפש בעברית וניתן להעביר את כל התפריטים לעברית גם אם התפריטים עצמם עדיין מיושרים לשמאל.
בסה"כ אין בעיות עברית ששמתי לב אליהם במכשיר. הנקסוס 7 כמו כל אנדרואיד מבית גוגל ניתן לפתיחה קלה ללא צורך בפריצה אז אם ברומים חשקה נפשך צא לדרך ללא דאגה. כרגע ניתן לקנות אותו רק מחנויות פרטיות או ביבוא אישי אז סוגיית האחריות לא ממש קריטית. לאחרונה ישנם דיווחים שאסוס כן מספקת שירות למוצרים שלה בארץ, שמעתי על אנשים שכן קיבלו סיוע בארץ אז לשיקולכם האם לקחת את הסיכון או לא.





התחרות:

בעיני אין מקום להשוות בין הנקסוס 7 לאייפד ולכן לא אבזבז את זמנכם. טבלטים של 7 אינץ' וטבלטים של 9.7 אינץ' או 10.1 הם מוצרים שונים בתכלית השינוי. האלטרנטיבה בארץ ברמת הגימור והמחיר היא פחות או יותר רק הגלקסי טאב 2 7 אינץ' , ישנם עוד כמה אחרים אבל הוא דוגמה מספיק טובה להמחיש את היתרונות והחסרונות של הנקסוס 7 מול טאבלט סטנדרטי.
  • מסך - הגלקסי טאב 2 מגיע עם מסך נהדר אבל ברזולציה נמוכה יותר מה שבהחלט ניכר בדברים כמו קריאת ספרים. מצד שני הוא מספיק איכותי שרוב הזמן לא מרגישים בזה כל כך, גם ההבדל בין 1024 ל- 1280 לא כזה ענק, בגלישה באינטרנט זה מאד מורגש ביישומים פחות.
  • מחיר ואחסון  - את הגלקסי טאב 2 ניתן לקנות בארץ באיזור 1500 ש"ח שזה פחות או יותר כמה שיעלה לכם הנקסוס 7. היתרון הבולט של הטאב על הנקסוס הוא בחריץ הרחבה מה שמאפשר באותו כסף לקבל 8+64 שזה 72 גיגה של אחסון לעומת 8 או 16 בנקסוס. כאשר משחקים כמו נובה 3 מגיעים ל-1.66 גיגה המקום נגמר מאד מהר.
  • ביצועים - על הטאב 2 שבדקתי עם רום מקורי הביצועים היו משמעותית פחות טובים מהנקסוס 7 אבל אחרי שמצאתי רום מודלף עם אנדרואיד 4.1 גיליתי שהטאב 2 בעצם מחזיק יפה מאד מול הנקסוס 7. מתחת למכסה המנוע אולי יש לו הרבה פחות כח סוס אבל למרבית השימושים שלי הוא יותר ממספק ו- Project butter בהחלט מוכיח את עצמו (כל הכבוד לגוגל).
  • עדכונים - למרות הרום המודלף של 4.1 די ברור שהטאב כמו כל מוצר של סמסונג יוזנח די מהר ואילו הנקסוס יקבל כל עדכון שיש.
בסה"כ הנקסוס 7 מהיר יותר ואיכותי יותר אבל עניין האחסון בהחלט עקב אכילס אמיתי של המוצר הזה.
אם אני צריך לצאת לטיול בחו"ל ואני יודע שבמקרה הטוב אוכל לאחסן  10-15 שעות של וידאו על הנקסוס לעומת עשרות רבות של שעות תוכן בטאב 2 זה יכול בהחלט להוות גורם מהותי.
קשה להגדיר מנצח ברור ביניהם, אם חשוב לכם לראות הרבה וידאו לכו על הטאב אם אתם רוצים טבלט עם מעבד שיילך קדימה איתכם גם שנתיים ויותר הנקסוס עם טגרה 3 הוא הרבה יותר future proof .
חסרון נוסף של הנקסוס הוא חוסר התמיכה שלו ב- HDMI או בחיבור של MHL לי אישית אין צורך בעניין אבל הרבה אנשים שיוצאים עם המשפחה לחופשות רוצים להיות מסוגלים להקרין סרט בטלוויזיה של המלון לטובת כל המשפחה. היתרון העיקרי של הנקסוס בארה"ב הוא החיבור המושלם שלו לשירות המוזיקה וסרטים של גוגל, כמובן שאצלנו בפרובינציה אין לזה חשיבות רבה.

שורה תחתונה:

הטוב:


  • מעבד מהיר וחסכוני בהמתנה.
  • מסך חד ומעולה
  • זמן סוללה מצוין
  • טבלט של גוגל כלומר עדכונים מובטחים.
  • תמיכה טובה בעברית.
  • חיבור Micro USB סטנדרטי
הרע:

  • אין חריץ הרחבה
  • מקום אחסון פנימי מוגבל בלי אופציה של 32 או 64 גיגה.
  • חוויית גלישה באינטרנט עם 7 אינץ זה לא זה.
  • אין חיבור חיצוני לטלוויזיה.
  • אין כניסה לכרטיס SD מה שמקשה מאד להעביר תמונות מהמצלמה.
 הנקסוס 7 הוא בהחלט טאבלט מצוין והטאבלט הראשון של אנדרואיד שלא מבאס בחוויית השימוש, הוא עדיין רחוק מהאייפד אבל נותר לנו לקוות שהוא יהווה מודל לשותפות של גוגל ושנראה טאבלטים טובים יותר מהם בקרוב. תקוותי שעם הרכישה של ניק סופטוור גוגל תתחיל לעבוד בצורה רצינית על דברים כמו עריכת תמונות ווידאו ובכלל יישומי טבלט עם ערך מוסף מעבר ליישומי טלפון.

אין להעתיק או לשכפל או לפרסם תוכן מאתר זה בשום צורה ובשום פורמט ללא אישור בכתב של בעלי האתר.

© 2012 כל הזכויות שמורות ל- רן בר-לוי.

8 תגובות:

  1. רן, טוב לראות שחזרת, תודה על הסקירה, עושה קצת סדר בראש.
    אני חייב לציין שהתלבטתי אם לרכוש אותו כטבלט עיקרי בבית, אבל לא הצלחתי לקבל תשובה אמיתית אם זה יכול להחליף טבלט של 10" והסקירה שלך די נתנה לי את התשובה, אני אלך על טבלט סטנדרטי של 10".

    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ערן, זה מאד תלוי בשימוש שלך, גלישה באינטרנט בעיני פשוט צפופה ולא נוחה לקריאת טקסט. אבל מבחינת משקל הוא הרבה יותר נוח מה שהופך אותו לקורא ספרים נוח בהרבה.
      במרבית היישומים אין הבדל מהותי.
      בעיני הטבלטים של 10.1 קצת גדולים מידי וקצת רחבים מידי ובכלל לא שימושיים לגובה.
      גודל של 9.5 או 8.9 הרבה יותר בעיני וחבל שיש כרגע בקושי 2 טבלטים עם גודל המסך הזה באנדרואיד.

      מחק
  2. איזה כיף ששבת.
    אצלי הדיל ברייקר היה נושא האחסון וחוסר היכולת לחבר אותו לטלויזיה.
    הטאבלט לא תומך גם ב USB ON THE GO וחבל כי זה יכל לתת איזשהו פתרון לנושא האחסון.
    היו כמה ניסיונות בXDA לבדוק תמיכה בהתקן אבל התמיכה היא אך ורק לאמצעי קלט (מקלדת עכבר).
    נושא החיבור לטלויזיה הוא אכזבה גדולה ולא מובנת. אני מנוי לנטפליקס שמחזיקה אפליקציה מצויינת לאנדרואיד וגם לטאבלטים, ובבית שאני רוצה לראות סרט בטלויזיה אני מחבר את הטרנספורמר לטלויזיה. לא ברור לי למה גוגל שמחזיקה שירות סרטים משלה לא טרחה לאפשר את זה. (גם לא דרך חיבור MHL).
    אולי מדובר בשיקולי עלות ואני תוהה עד כמה אפשור התכונות האלה היה מעלה את מחיר המכשיר.

    השבמחק
  3. היי רן
    אני מאוד מעריך את הבלוג ואת עבודתך...
    רציתי לדעת אם יש אפשרות לפרסם מדריך להתקנת רום מנגר לבור כמוני..יש לי htc dhd "נקי" ואני מעוניין לשדרגו במערכת הפעלה ics עם sens 4.0
    המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. רום מנג'ר זה יישום שניתן להתקין מהמרקט של גוגל.
      בשביל להחליף רום צריך הרבה יותר מזה.
      אנדרואיד זה לא כמו אייפון, לכל מכשיר יש תהליך שונה לגמרי שמצריך מדריך אחר לגמרי.
      לכן אין לי דרך ריאלית לעזור לך.
      יש לך מדריכים מפפורטים בלינק: http://iandroid.co.il/forum/forum58.html

      מחק
  4. היי רן
    במידה וצלחתי את ביצוע הרוט לפי אותם מדריכים (כמה קשה זה אמור להיות לבור כמוני?)
    איך אני יודע איזה רום לבחור אחר כך? יש המון אבל יש כאלו שדברים משמעותיים בתוכם לא
    עובדים כמו מצלמה וכו' ,אגב אם ביצעתי רוט והתקנתי את רום מנג'ר מתוך המרקט הוא לא אמור לחסוך לי את כל הטרחה ובאמצעותו להתקין רומים שונים בהתאם למכשיר?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. רום מנג'ר מאפשר הורדה של חלק מהרומים.
      אתה פשוט צריך לעבור על הדף של הרום כדי להחליט, אין לי מידע לגבי הרומים של הדיזייר hd כדי לעזור.

      מחק
  5. אהלן רן.
    לא כ"כ הבנתי: האם אפשרי לחבר את הנקסוס 7 להארד-דיסק נייד? או אפילו סתם לדיסק-און-קי פשוט?
    אם כך הרי שגם אם מדובר בפתרון קצת מסורבל יותר מכרטיס הרחבה, אין ספק שיש לנו אופציה די פשוטה לפתור את דפקט הזה.

    שוקל אם לקנות, ויכול מאוד להיות שאם יש אופציה כזו (של חיבור חיצוני) אני אלך עליו.

    תודה!
    (וחשוב לציין שאני נהנה מאוד לקרוא אותך)

    השבמחק