25.4.12

סקירה: אסוס טרנספורמר פריים


שנה שעברה אסוס פרצה לשוק הטאבלטים בסערה גדולה, אסוס הביאה חידושים מרעננים הראשון היה מסך IPS סופר איכותי והשני היה מקלדת חיצונית שמתחברת לטאבלט ונותנת לו בין השאר מקלדת מלאה , שדרוג סוללה משמעותי וקורא כרטיסי SD . הרבה אנשים שהתלבטו בין טאבלט למחשב נייד בחרו בטאבלט של אסוס.
עברה שנה והחלו השמועות על היורש, הטרנספורמר פריים. הפעם ההשקה לא הייתה ההצלחה הגורפת של ההשקה הקודמת. הפריים הושק בלי אנדרואיד 4.0 וההשקה לוותה בבעיות של הג'י פי אס  שעדיין לא נפתרו סופית, להוסיף חטא על פשע אסוס החליטו לנעול את הבוטלואדר.
כמו שהקוראים הוותיקים שלי זוכרים נעילה של המכשיר זה הדגל האדום מספר אחד למשתמשים הכבדים של אנדרואיד. כנראה שאסוס חשבה שהיא כבר מספיק במיינסטרים כך שהיא יכולה לוותר עלינו אבל מהר מאד התברר לה שבמחיר גבוה וחומרה מתקדמת שרוב המשתמשים לא ממש צריכים היא לא תביא את כל הסבים והסבתות, ושהצרכנים הכי סבירים לרכוש מכשיר שעיקר השיפור שלו היה בכח העיבוד הם דווקא המשתמשים הכבדים. לאחר זמן לא ארוך אסוס הודיעה שיהיה כלי לפתיחת הבוטלואדר והוא אכן הגיע.
הבעיה השנייה שהייתה היא שאפל השיקו את האייפד ופתאום אסוס הבינה שהיא צריכה לשדרג את המסך, אז למרות שהדגם הזה של הפריים TF201 עדיין לא הגיע למזמינים היא כבר הכריזה שיהיה דגם נוסף של TF700T שיגיע עם רזולוציה גבוהה יותר ( 1080P ) בחצי השני של השנה. דבר שהכעיס מאד את כל המזמינים של הפריים הראשון. עוד לא קיבלנו את המכשיר שהזמנו וכבר יש לו מחליף בדרך שיגרום לו להראות פחות טוב ולא בגלל כח סוס.
הטרנספורמר הראשון היה הצלחה גדולה בארץ מאחר והוא היה הטאבלט הראשון שהגיע רשמית עם מערכת ההפעלה של טאבלטים מגוגל וגם בגלל המקלדת. מאז כמובן הגיעו לארץ ה-XOOM , הגלקסי טאב 10.1 ולאחרונה ה- xoom 2 וגם ה- A510 של אייסר (המרענן הטאבלטי הרשמי של האולימפיאדה) .
אז האם אחרי כל זה שווה עדיין להשקיע ממיטב כספנו בפריים? האם ההשקה של האייפד החדש עם הרטינה טרפה את כל הקלפים? האם טגרה 3 בכלל מקיים כל מה שהבטיח? על זה בסקירה שלפניכם.





מסך וביצועים:

הדברים שאמורים להיות גולות הכותרת של המכשיר הם כמובן המסך עם Super IPS והמעבד טגרה 3 עם 4 ליבות לביצועים גבוהים וליבה חמישית לשמירה על הבטרייה כאשר המכשיר במצב מנוחה ולא צריך כח עיבוד.
המסך אכן מקיים כל מה שהבטיח, החדות מאד מרשימה, בתצורת Super IPS יכולתי לקרוא די בנוחות טקסט באור יום מלא. כמובן שבתצורה הזו הסוללה נאכלת הרבה יותר מהר., זוויות הצפייה מעולות ושני אנשים יכולים לצפות ביחד בקלות.
ללא ספק אחד מהמסכים הטובים ביותר שיצא לי לראות גם במחשבים ניידים וגם בטאבלטים. המעבד של Nvidia זה סיפור אחר. אמנם הטאבלט אכל לארוחת בוקר משימות שנתתי לו אבל לא נתן לי שום תחושה של שדרוג משמעותי בביצועים. היה עיכוב קטן פה ושם בהצגת התוכנות האחרות שהיו בשימוש.
הג'י פי אס כמו שכבר ציינתי לא ממש עובד כמו שצריך, אסוס טוענת שהיא תספק אישהו אביזר אבל כנראה נראה שהיא תספק אותו רק בצפון אמריקה ובאסיה, אז אל תבנו על ניווט עם הטאבלט הזה.
התוצאות שלו במבחני ביצועים טובות מאד אבל לא הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל בגלקסי נוט עם מעבד של ליבה כפולה משני דורות אחורה.
הפריים שלי מעודכן לגרסה האחרונה של אנדרואיד 4.0 עם כל התיקונים ולא איזה רום ראשוני שאפשר לצפות למקצה שיפורים מהיר בקרוב. בסה"כ הביצועים טובים מאד אבל אם יש לכם טרנספורמר קודם או טאב 10.1 לא הייתי מצפה לתחושה של מעבר למשהו עם חוויית שימוש חדשה לגמרי.

מוזיקה ווידאו:

 הטרנספורמר הראשון סבל מהבעיות של הפלטפורמה של טגרה 2  וניגן וידאו של 720P עם עיכובים ומריחות. היו הבטחות שהעסק הזה מאחורינו בפריים. באתר של אסוס מבטיחים נגינה חלקה של סרטים באיכות של ,1080P אני מצאתי שאכן המעבד בהחלט בנוי למשימה אבל התוכנה של אסוס לא כל כך.
היישר מהקופסה הוא ניגן בקלות קבצים של 720P מבחינת תמונה אבל הסאונד לא עבד בגלל מחסור בקודק מתאים.
תודות לחברה המעולים של Big buck bunny (הורדה של הסרטים בלינק) הורדתי את הסרט שלהם לבדוק את הרזולוציות ואכן הבעיה הייתה בחלק גדול מהפורמטים, כך זה נראה בניסיון הראשון שלי:


אחרי התקנה של Vplayer ושינוי הגדרות, סוף סוף ראיתי את היכולות האמיתיות של המעבד והמעבד הגרפי:



אחרי הגדרות התוכנה הפריים ניגן הכל בכל פורמט בקלות מעוררת הערכה, במיוחד אתה מרגיש את ההבדל מהאייפד בגלל התצורה של מסך רחב ( 16:9), כלומר בלי פסים שחורים רחבים ומעצבנים שאוכלים לך נתח גדול מהמסך שגם כך בינוני בגודלו הפיזי.

חיי סוללה:

אסוס טוענת ל-12 שעות וחצי של סוללה בשימוש נורמלי, בלוגרים מ- The verge ואחרים טענו ל-6 שעות וגם פחות בגרסאות תוכנה שונות תוך ניגון וידאו. אני מצליח להפיק ממנו יומיים שלושה בלי מאמץ כאשר אני לא משחק בדברים כמו fieldrunners HD , לא הצלחתי עדיין להגיע למצב שאני מתיש אותו בשימוש נורמלי לפני סוף היום.
כאשר המסך כבוי והליבה החמישית נכנסת לעבודה המכשיר מראה יכולות דיאטתיות של צריכת אנרגיה שהלוואי והיו לי. במשך שעות של המתנה ירדו אחוזים בודדים. אם אתם לוקחים אותו לנסיעה לצפון או לדרום כאשר תרדו מההגה תגלו שיש לכם כמעט סוללה מלאה לשימוש. וזה עוד לפני הסוללה שבמקלדת שמבטיחה עוד 6 שעות של שימוש. גם תחת ניגון וידאו רצוף הוא נתן לי מעל 8 שעות ללא מאמץ. התחושה שלי שהטרנספורמר הקודם היה קצת יותר טוב בנושא הבטרייה אבל זה מעבד אחר ומסך אחר.


מצלמה:

אסוס טענו שזה הטאבלט הראשון עם מצלמה רצינית, הפריים אכן מגיע עם מצלמה של 8 מגה פיקסל עם תאורה אחורית ומצלמה קדמית של 1.2 מגה פיקסל המצלמה האחורית מסוגלת לצלם ברזולוציה של 1080P .
המצלמה אכן טובה יותר מכל הטאבלטים שראיתי בעבר אבל בעיני עדיין רחוקה מהמצלמות הטובות של סלולר שתמצא בגלקסי אס 2 או באייפון 4S , התמונות היו קצת שטופות והיה מחסור בפרטים באובייקטים מרוחקים.
אישית לא יודע מי רוצה בכלל לצלם עם טאבלט במצלמה אחורית. בשיחת וידאו שקיימתי עם חבר איכות התמונה שהוא קיבל הייתה מצוינת והסאונד היה טוב לשני הכיוונים. בסה"כ מצלמה טובה יחסית לשוק של הטאבלטים הנוכחי.



עיצוב ואביזרים:

אחד מהדברים הכי בעייתים באנדרואיד זה אביזרים, יצרני האביזרים לא ישקיעו באביזרים עבור מכשיר שמתיישן תוך 3 חודשים ולכן מה שהיצרן לא מספק כמעט לא קיים, אולי תמצאו נרתיק ומגן מסך אבל לא העושר שקיים עבור האייפד.
אסוס ללא ספק אחד מהיצרנים שבד"כ מאפשר קצת פינוק. המקלדת של הפריים דקה, ומאפשרת שדרוג לסוללה.
הפריים מעוצב להפליא הוא דק יותר מהאייפדים (כל ה-3) , הוא קל יותר מכולם למעט הגלקסי טאב 10.1 שקצת קל ממנו. תמורת כ-200 ש"ח תוכלו לרכוש כיסוי בכמה צבעים. כמו שניתן לראות בתמונה אסוס שאבו הרבה מהרעיון של העיצוב של הכיסוי מהכיסוי ה"חכם" של אפל. בניגוד לכיסוי של אפל לכיסוי של אסוס יש חיבור פיזי שלא מאפשר לו להתנתק ללא לחיצה במקום הנכון. הכיסוי דק ואיכותי אבל לא מותאם לשמש כמשענת גב בעת צפייה במסך וזה חבל. לסיכום ניתן בחלט לאמר שזה אחד מהטאבלטים היפים והקלים ביותר שניתן לרכוש בשוק.

תוכנה ושירותים נלווים:

כמו בכל מוצר אנדרואיד צריך לחלק את ההתייחסות לשני חלקים, החלק של גוגל והחלק של אסוס.
בצד של גוגל אנו מקבלים כאן אנדרואיד 4.0.3 (אחרי עדכונים). מערכת ההפעלה של גוגל השתפרה הרבה מאז האניקומב ( 3.2) הממשק זורם יותר ויש הרבה אפשרויות שלא היו קודם. בסה"כ עדיין אין לי את התחושה שיש לי בטלפון, תחושה של ממשק שקוף וזריז. אבל מי שבא מטאבלט אנדרואיד אחר ירגיש שיפור משמעותי.
בחלק של אסוס יש דברים טובים ודברים שפחות, הממשק של אסוס דומה עד מאד לממשק הנקי של גוגל, למעשה אם לא הייתי מתקין רום נקי לא הייתי שם לב לשינוי באופן מיוחד.
אסוס מספקת כמה כלים רבי עוצמה שחסרים מאד במערכת הפעלה של גוגל במקור.
  • App locker   - תוכנה של אסוס שמאפשרת נעילת יישומים שלא ניתן יהיה לגשת אליהם ללא ססמא. בהחלט שירות שימושי שחבל שלא מסופק על ידי גוגל.
  • App backup - תוכנה שמאפשרת גיבוי כל האפליקציות שהתקנתם כולל הדטה שלהם ללא צורך בהרשאות מנהל מערכת, התוכנה מגבה לכרטיס הפנימי ושומרת גם עותק בכרטיס הרחבה למקרה שהמכשיר יתאפס לגמרי. תהליך הגיבוי לוקח המון זמן מסיבה שלא לגמרי נהירה לי אבל עדיין, בהחלט תהליך חובה לביצוע לפני עדכון גרסה או איפוס להגדרות יצרן. הגיבויים מוגני ססמא ומוצפנים.
  • My cloud  - ממשק ראשי לכמה ממוצרי הענן של אסוס אני אתמקד בשירות הגיבוי בסעיף הבא.
אחד מהדברים החשובים שיש בפריים זה ה- Asus web storage אסוס נותנת לך 8 גיגה של אחסון חינם על השרתים שלה ניתן לגבות לשם גם מהטאבלט וגם מהמחשבים הרגילים שלך, ניתן לשדר מוזיקה ושאר תכני מולטימדיה מהספרייה שלך בענן בלי חובת הורדה לטאבלט, אז למי שאין מספיק מקום יכול לשמוע את המוזיקה שלו ישר מהענן.
בעידן של Sky drive , Icloud , דרופבוקס וכמובן הילד החדש בשכונה  Google drive ה- 8 גיגה שאסוס נותנת זה הכמות הגדולה ביותר שניתנת חינם לצרכן (לאחר ההפחתה של מיקרוסופט).
הביצועים בהעלאת הקבצים ובהורדה היו טובים מאד מה שלא טריוויאלי כאשר אתה חי בישראל מאחר ואני מניח שאין להם CDN בישראל.

עברית ורומים:
מאחר והפריים משתדרג אוטומטית לאנדרואיד 4.0 יש לו תמיכה מלאה בעברית ביישור לימין ומקלדת, תפריטים בעברית נתמכים בחלק מהטאבלטים בהתאם לאזור הגאוגרפי המקורי. אם תחליטו להפר את האחריות ולהשתמש ב- Unlock tool של אסוס יהיה לכם גם בוטלואדר פתוח וכמה רומים איכותיים לשחק איתם.
בסופו של דבר כל עוד שהעברית מסודרת והביצועים טובים אין צורך ממשי ברומים לפחות עד שיגיעו דליפות של אנדרואיד 5.0.

האסוס לא נופל ואף עולה על כמעט כל טאבלט אנדרואיד שיש בשוק מלבד אולי האייסר החדש.
אבל הדילמה הגדולה ביותר לישראלי הממוצע זה מה לבחור טרנספורמר פריים או אייפד 2/3 .
אז בואו נתחיל:

השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך זה מה אתה מתכנן לעשות בטאבלט?
אם אתה רוצה את הטאבלט כתחליף מחשב מלא לייצר מסמכים ולערוך סרטים, תמונות ולעבוד מהבית אז האייפד לטעמי עדיין הבחירה הטובה יותר, עושר האפליקציות וכמות המערכות אנטרפרייז שלמדו לתמוך בו עולה לאין ערוך על אנדרואיד. אם אתה רוצה טאבלט בשביל לגלוש באינטרנט, לקרוא אימיילים ולראות סרטים אני חושב שיש  קייס טוב מאד להעדיף את הפריים ואני אסביר:

  • רזולוציה - הדבר שאפל מתגאה בו הכי הרבה זה מסך הרטינה, אבל אם השימוש העיקרי שלך שלך הוא בצפייה בסרטים יגיד לך כל מומחה למסכים שאין אדם בעולם שיידע להבדיל בין 720P לרטינה במסך קטן כל כך, יותר מזה טוענים רבים שצריך יותר מפי 3 בגודל המסך בשביל להתחיל להבחין בפרטים.
  • סרטים - מכיוון שהאחסון גם באסוס מוגבל למקסימום של 128 גיגה רשמית ובאייפד ל-64 רשמית אף אחד לא יכול לשים הרבה סרטים באיכותשל בלו ריי עליו, מה שאומר שתבנית של 16:9 תיתן ערך מוסף בעיני לא פחות מאשר רזולוציה כאשר הסרט שצופים בו הוא 720P גם ככה.
  • איכות הסאונד האיכות של האסוס טובה מזו של האייפד ולמי שצופה בסרטים זה חלק חשוב מאד בחווייה.
  • גישה ואחסון - כל עוד שאנחנו חיים בישראל ואין לנו הולו פלוס או נטפליקס אננו צריכים להכניס את עיקר התוכן שלנו פיזית לתוך הטאבלט, האייפד לא מקבל תוכן בצורה נוחה משום מחשב שהוא לא עם האייטונס המקורי, גם אם התקנת AV player HD המדיה שצירפת לתוכנה לא נגישה לתוכנות אחרות ואם אתה אצל חבר ורוצה להעתיק סרט שהוא צילם או כל מדיה אחרת אתה מוגבל מאד על סף וויתור על כל העניין. חוץ מהיכולת של הפריים להכיל הרבה יותר הוא גם משדר בקלות לסטרימרים נפוצים בשוק כמו הפופקורן בעוד שהאייפד שוב מותאם לשוק האמריקאי ומחפש אפל טיוי, אז נכון שאפשר לחבר אותו פיזית עם מתאם אבל אז המרחק של הטאבלט מהטלוויזיה הופך למגבלה.
  • אתרי אינטרנט - התבנית של 16:9 באה לידי ביטוי לא קטן גם בגלישה באינטרנט, מעל 95% מהמסכים שנמכרים היום למחשבים ניידים ודסטופים בנויים בתבנית הזו ולכן רוב האתרים מותאמים לזה ולא לתבנית של 4:3 שאיתה מגיעים האייפדים, לכן אתה מגיע באייפד למצד שאתה גולל את המסכים כל הזמן לרוחב ולגובה.
גם לאייפד יש יתרונות ברורים, מהתמיכה הגדולה של מערכות ארגוניות ועד טונה של אפליקציות שמותאמות ספציפית עבורו, חוויית השימוש חלקה יותר ואמינה יותר.  יש הרבה יותר אופטימיזציה של החומרה לתוכנה כך שגם אם על הנייר לפריים יש יותר כח  הבעיה היא שאנדרואיד 4.0 לא פותחה עבורו ולעומת זאת כל שורת קוד במערכת הפעלה של אפל מותאמת גם לאייפון ולגם לאייפד ונבדקה עליהם. זה בפירוש מייצר מעט מאוד גליצ'ים ונותן הרגשה של התאמה מושלמת בין מה שהאפליקציה רוצה לעשות ומה שהטאבלט נותן לה.






בתמונות למעלה אתם יכולים לראות המחשה של העניין, האתר של Iandroid עולה בצורה חלקה ויפה, והמשחק של Fieldrunners HD שמותאם לטאבלטים נראה נהדר, לעומתו האפליקציה של spark 360 סתם
נמתחת לרוחב כמו הרבה אפליקציות בפריים.

 לסיכום: האסוס טרנפורמר פריים הוא טאבלט מצוין אבל לא חף מבעיות, אם השימוש שלכם זה גלישה, צפייה בסרטים וקריאת דוא"ל תקבלו חוויית שימוש מעולה. אם אתם מחפשים תחליף מחשב והרבה משחקים ויישומים פרודוקטיביים האייפד הרבה יותר מותאם לזה ונותן הרבה יותר תמורה.
אם אתם שונאים שאומרים לכם היכן לשמור דברים ומה מותר או אסור לכם לעשות אז תצביעו בעד חופש ולא בעד הגן הסגור של אפל.

20 תגובות:

  1. מעניין רן, תודה.
    אגב הזכרת סמארטפון שעובד חלק, נקי ושקוף, עם איזה סמארטפון אתה עכשיו, והאם שוקל/ זומם על htc one x ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני כרגע עם הגלקסי נקסוס ולמרות שהוואן איקס נראה נהדר הסוללה שלו נראית קטנה ולא מספקת. נמתין לחוות דעת רציניות מאנשים שמשתמשים בו ולא מבלוגרים שקיבלו אותו ליומיים לסקירה.

      מחק
    2. רן, האם אתה ממליץ על הגלקסי נקסוס?
      שמתי עליו עין לאחרונה...

      מחק
    3. המשך-והאם הוא(הנקסוס) עדיף על הגלקסי s2 ?
      תודה!

      מחק
    4. הגלקסי נקסוס טלפון נהדר, אבל הייתי מחכה לשבוע הבא לקרוא מה יש בגלקסי אס 3 לפני שהייתי קונה אותו.

      מחק
    5. תלוי בצרכים שלך. לגלקסי יש כרטיס הרחבה, מצלמה טובה יותר וספיקר טוב יותר, לנקסוס יש רזולוציה גבוהה יותר ועדכונים מגוגל.
      תקרא את הסקירה שלי לגלקסי נקסוס ליותר פרטים http://www.gadgetisrael.com/2011/12/blog-post_14.html

      מחק
  2. מצ"ב לינק למאמר ב-TECHCRUNCH
    כותרת המאמר: יותר מ-50% מטאבלטי האנדרואיד שנמכרו בארה"ב הם מכשירי קינדל פייר
    הערות:
    1. הקינדל התחיל להימכר רק ב-11/20122
    2. במאמר מופיע גם % המכירות של אסוס טרנספומר פריים 7% (דומה לזה של המוטורולה XOOM ול TOSHIBA AT100)
    http://tcrn.ch/K1VUkp

    השבמחק
    תשובות
    1. הקינדל פייר לא רלוונטי מכמה סיבות:

      1. הערך המוסף העיקרי שלו זה למשתמשים של אמאזון פריים
      2. נקודת החוזקה העיקרית שלו זה המחיר הנמוך.
      3. אמזון לא מרוויחה על החומרה כלום ורק בונה שתצרוך מהם שירותים שלא זמינים בישראל, הפריים הוא מוצר יוקרה שעולה בהתאם.

      מחק
  3. תודה על הסקירה המקצועית, כרגיל...
    אגב רן - האם יש סיכוי לקבל ממך סקירה על ONE X בקרוב ?? זה יותר ממתבקש P:

    השבמחק
    תשובות
    1. האמן לי שהייתי מאד שמח להניח את ידי על הטלפון הזה.

      מחק
    2. :) מתאר לעצמי... טוב תמיד יש את EBAY בשביל זה אההמ אההמ ..
      סתם... בקצב שלך.

      מחק
    3. ורק כי אתה לוחץ עלי : D:
      http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280862891610&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123

      מחק
    4. אם אתה חושב שהבעיה שלי זה שאני לא יודע היכן להשיג אותו אתה טועה.
      אבל תודה שטרחת לחפש את הלינק.

      מחק
    5. חחח... סתם צוחק כמובן...
      בקצב שלך.
      ותודה.

      מחק
  4. האם אתם יודעים על בעיות התחברות לרשתות אלחוטיותיתן להשיג בארץ את ההתקן שאסוס מספקים לבעיית ה GPS

    השבמחק
    תשובות
    1. על בסיס שימוש של מספר חודשים לא הייתה לי כל בעיית חיבור לרשתות אלחוטיות (לא הרגשתי הבדל משמעותי ממכשירים אחרים)
      אני לא מיושבי בתי קפה אבל בחיבור של בית / משרד וכו לא ראיתי כל בעיה.

      לגבי ה GPS, ניסיתי פעם אחת לראות אם הוא עובד אבל מסכים עם רן שזה לא המכשיר האידיאלי למנווטים.

      אני מאד אוהב את המכשיר, ובתוספת המקלדת הוא אף מגדיל את הפער מהמתחרים כאן.

      דבר נוסף שרן לא הזכיר הוא עדכוני מערכת.
      המכשיר משודרג ל ICS מיד כשמקבל חיבור רשת, ולפחות בחודשים הארחונים אסוס דחפו שדרוגים נוספים (דבר שלא כ"כ קרה לי בטאבלטים של חברות אחרות)

      מחק
  5. שלום
    התקנתי את ה-Vplayer אבל הוא לא מציק לי את התירגום וגם אין סינכרון בין הקול לתמונה הייתי מאוד מבקש מכותב הממר לתת בבקשה כמה הגדרות לנגן הזה בכדי שאיכל להנות מהתמונות המרשימות המוצגות כאן.
    תודה אליק

    השבמחק
    תשובות
    1. תחת preferences תיכנס ל- video quality ותשנה ל- high quality
      זה רק לגבי 720P ומעלה.
      480P תנגן בנגן הרגיל.
      לגבי כתוביות אין לי מושג.

      מחק
  6. הכיתוביות זה הכי חשוב אבל תודה על התגובה

    השבמחק
  7. תודה על האנפורמציה. עזרת לי מאוד

    השבמחק