29.7.11

סקירה: המיילסטון 2 מבית מוטורולה


השבוע מוטורולה ישראל השיקה 3 מכשירים חדשים לשוק הישראלי האטריקס שכבר נסקר אצלנו לפני מספר חודשים, הטאבלט הבכיר של גוגל ה- Xoom והמיילסטון 2 שעליו נדבר כאן. במקור בדצמבר 2009 מוטורולה וגוגל השיקו את הדרויד שהיה הטלפון הראשון של גוגל שקיבל השקה גרנדיוזית ותקציבי פרסום אדירים של ורייזון. המטרה הייתה להוות אלטרנטיבה לאייפון בארה"ב. מסע הפרסום הצליח והדרויד נמכר במליונים.
מספר חודשים אחרי כן בחרה מוטורולה להשיק גרסת GSM לאירופה וקראה לו המיילסטון, המיילסטון נהנה מהצלחה פושרת באירופה מכיוון שבחודשים שעברו מאז השקת הדרויד יצאו לשוק הנקסוס 1 ה- HTC EVO וידענו כבר על הגלקסי אס שבדרך.
בארץ המיילסטון הושק אחרי כישלון צורב של הגלקסי הראשון של סמסונג וזכה להצלחה ומכירות יפות. כעת שנה אחרי מוטורולה מביאה לנו את ממשיכו של המיילסטון והוא כמובן המיילסטון 2 . שוב הבעיה כאן היא שאנחנו מקבלים אותו מאד מאוחר. בשבועות האחרונים הושק בארה"ב כבר הדרויד 3 עם מעבד כפול ליבה וצילום וידאו של 1080P וקצת מרגיש לנו כאילו אנחנו מקבלים היום את הטלפון של ספטמבר שנה שעברה בעוד שהאטריקס והזום שגם הושקו בישראל באותו הזמן הם מכשירים מהירים מאד שלא נופלים מהמתחרים הכי חזקים בשוק.






החומרה:


  • מעבד -1 GHz Cortex-A8 processor, PowerVR SGX530 GPU
  • זיכרון -512 מגה ראם ו-8 גיגה של אחסון פנימי.
  • מסך - מסך TFT 3.7 אינץ' ברזולוציה של 480*854 עם הגנה של גורילה גלאס.
  • מצלמה - 5 מגה פיקסל עם אוטופוקוס פלאש כפול זיהוי פנים וצילום וידאו של 720P
  • כרטיס רשת אלחוטי בתקן N
  • סוללה של 1400 MAH 
  • תומך בתדרים של כל המפעילות בארץ כולל פלאפון עם 850/2100 900/1900/1800/
  • GPS - כולל AGPS
  • משקל - 169 גרם
  • מקלדת חיצונית מלאה כולל חיצים.
  • נתוני קרינה -  0.65 לראש לפי המדד האמריקאי

המיילסטון אמנם מגיע אלינו עם נתונים של סתיו 2010 אבל הוא בהחלט לא מרגיש ישן בשימוש.
הטלפון מגיב טוב רוב הזמן, המסך חד וברור כמו במיילסטון הראשון, יש כמה שיפורים מהותיים למקלדת החיצונית, במקום הפאד המקורי יש חיצים שעוזרים מאד לניווט בתוך הטקסט, ישנו מקש של BACK  שמאפשר לחזור אחורה בממשק מבלי להושיט יד למעלה לכפתורים הקאפסטיביים. יש לו כפתור חיצוני למצלמה מה שתמיד היה בעיני הרבה יותר שימושי מהצורך להיכנס לממשק. הסוללה של המיילסטון טובה ותחזיק לכם יום שלם ללא כל מאמץ ואף יותר.
המיילסטון 2 ללא ספק לא יזכה בתחרויות עיצוב, יפה הוא לא. המגרעת מתחת לכפתורים בתחתית מוזרה בלשון המעטה. אם המיילסטון המקורי עוצב בחופזה כדי לעמוד בדדליין נראה שהם התאהבו בטעיות המקוריות ולא תיקנו את העיצוב הלוקה בחסר מהדרויד הראשון. כאשר מעירים את המכשיר משינה לוקח לו קצת יותר מידי זמן לפתוח את המסך. איטיות התגובה הגם שהיא בעשיריות שניה בהחלט מרגיזה, ביישומים אנחנו נחכה כמה שצריך אבל כאשר אתה רוצה לענות לשיחה או לשלוח טקסט הלאג מיותר.
דבר נוסף שמרגיז, בהקשת מספרים לא ניתן להחזיק את כפתור ה-ALT ולהקיש את כולם אלא יש צורך להתחיל את השילוב מחדש לכל ספרה בנפרד. המצלמה של המיילסטון 2 פשוט חלשה, צילומים שונים שניסיתי לצלם איתה פשוט יצאו לא ראויים להכנסה לכתבה. הוידאו שלה סביר יותר אך במקרה הטוב לא מרגש. לעומת הסנסור המצוין של האטריקס המיילסטון 2 פשוט מאכזב.
איכות השיחה במיילסטון 2 סבירה לא יותר מזה, בספיקר הצד השני נשמע הרבה פחות טוב, וחזרתי לאוזן כי לא הייתי בטוח מה נאמר.
דבר אחד שחשוב לציין הוא שלמוטורולה יש בד"כ היסטוריה של מכשירים עם רמות קרינה מהגבוהות בשוק. האטריקס והדיפיי הם בצמרת של מפיצי הקרינה, לעומתם המיילסטון 2 דווקא מגיע עם רמות סבירות. בימים אלו הנושא הזה מקבל דגש גדול יותר אצל הצרכנים שמתחילים לדאוג מהעניין, במיוחד אנשי עסקים שמחוברים אליו כל היום.
אם אצטרך לסכם במשפט אחד: חומרה נמוכה ולא מתאימה להיות מושקת בקיץ 2011 בטח לא באותו קיץ שבו מושקים האטריקס והגלקסי אס 2.

ציון 2 מתוך 5






























התוכנה:

המיילסטון 2 מגיע אלינו עם שילוב של גרסת אנדרויד לא הכי מעודכנת של .2.2.2 ועם ממשק די מעודכן של מוטורולה עם הווידג'טים החדשים שלהם. הממשק של מוטורולה בהחלט השתפר מאז המיילסטון 1 אבל עדיין בהשוואה לממשק של סמסונג בגלקסי אס 2 או לממשק של הסנסיישן של HTC הוא פשוט מרגיש מיושן ולא ממש מפנק. יש ווידג'טים של לוח שנה ואנשי קשר אבל הם פשוט נראים חיוורים לעומת המתחרים, חוץ מנגן המוזיקה ששולב עם Tunewiki ומוריד מילות שירים ותמונות אין כמעט שום נקודה שממש אפשר להצביע עליה כמוצלחת במיוחד. בסה"כ מוטורולה ממשיכה להיות יצרן טוב של חומרה ויצרן תוכנה בינוני ומטה, המיילסטון 2 כמו קודמו הוא טלפון לעסקים בלבד, סולידי ופונקציונלי וסקסי בערך כמו נאום של פוליטיקאי על המשבר הכלכלי.

התרגום של אורנג' לממשק מצוין במרבית המקרים אך יש קצת גליצ'ים שפשוט מפריעים בעין. לדוגמא:
המיילסטון מגיע עם שעון עולמי שמאפשר לעקוב אחרי שתי ערים בעולם ראו תמונה למטה:

ניחא ש10:35 בערב/לילה הוא לדעת אורנג'/מוטורולה אחר הצהריים אבל אחהצ בלי הגרשיים פשוט נראה רע. ובכמה מקומות בממשק החודש הנוכחי נקרא "יול" במקום "יולי" , אלו לא דברים מהותיים אלא סתם מציקים בעין כי בסה"כ אורנג' עשו עבודה טובה.

ציון 3.0

התחרות:




המתחרה היחיד בארץ למיילסטון 2 ניתן להשגה בחנויות הפרטיות והוא ה- Desire Z גם הדיזייר זד לא מגיע עם מפרט מעודכן וממשיך דרכו ה- My touch 4g slider כרגע בלעדי לטי מובייל האמריקאית. לדיזייר זד יש מקלדת טובה יותר ומאפשרת לחיצה רציפה על מקש ה-ALT. הממשק של HTC שנות אור טוב מזה של מוטורולה, והדיזייר זד גם קיבל עדכון לג'ינג'רברד החודש מה שנותן לו גם את הממשק של סנס 3 וגם את כל השיפורים שגוגל הוסיפו ב-2.3  החיסרון העיקרי שלו שצריך ללכת למקום כמו פיסי גרף ולצרוב לו אותיות עבריות על המקלדת וצריך שהחנות שמכרה לך אותו תתקין לך עברית אם אתה לא טכני מספיק לקרוא מאמרים וליישם אותם לבד.
בסה"כ למרות שלדיזייר יש מעבד 800MHZ הוא נותן חוויית שימוש עדיפה לאין ערוך מזו של המיילסטון 2, אם זה בתגובות של הממשק אם זה במצלמה טובה יותר ואם זה בבטרייה טובה יותר.

לסיכום:

המיילסטון 2 הוא טלפון עסקי בינוני ומטה, הרבה מאיתנו מעדיפים מקלדת פיזית וזו הסיבה שהמיילסטון הראשון הצליח יפה בארץ, אם אתה מרגיש שהמיילסטון הראשון שלך כבר לא מה שהיה פעם ואתה רוצה טלפון חדש עם מקלדת אין כרגע במפעילות הסלולריות אופציה טובה יותר. אם מקלדת חיצונית היא רק נוחות גרידא ולא הכרחית עבורך הפנה את תשומת ליבך אל האטריקס או לגלקסי אס 2 שם תמצא את כל החידושים ושם תקבל חווית משחק ומולטימדיה ברמה אחרת לגמרי.

יתרונות:

  • מקלדת איכותית
  • ספיקר טוב
  • מסך חד וברור
חסרונות:
  • שוקל 169 גרם
  • מערכת הפעלה לא מעודכנת של גוגל.
  • ממשק בינוני ומטה
  • חומרה של 2010

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה